Service is soms even nadenken.

Vanochtend zat ik bij de kapper. Rond kwart voor twaalf, zes kapsters, zes klanten dus ik was snel aan de beurt.

Om iets over twaalf kwam er een nieuwe klant. Op dat moment waren er twee kapsters aan het werk, twee een broodje halen en twee koffie aan het drinken, lunchpauze. Er werd aan de nieuwe klant beloofd dat hij snel aan de beurt zou zijn. Na tien minuten kwamen de twee kapsters van het broodje terug en gingen ze gevieren babbelen en aan de koffie. Niks mis mee, het was immers lunchpauze. Maar waarom zeg je dat niet tegen de wachtende klant die er na een kwartier genoeg van had, zijn jas aantrok en er vandoor ging. Even nadenken bij de ontvangst, uitleggen dat het grootste deel van het personeel met lunchpauze ging, had deze klant kunnen behouden voor de kapsalon. Nu zal deze persoon daar geen voet meer over de drempel zetten.

Reacties

Geplaatst op
feb 15, 2012
Geplaatst door
klaas

Herkenbaar. Waarschijnlijk vinden ze het vervelend om de klant uit te leggen dat hij moet wachten terwijl zij pauzeren. maar het niet doen is het domste wat je kunt doen.

Laat een reactie achter


Login