Waarover wordt nu in welkestadjemaarwilt getwitterd?

Een combinatie van google maps en twitter wordt geleverd door http://trendsmap.com/ Op deze site kan je de trending topics van allerlei locaties wereldwijd zien door in of uit te zoomen op de kaart. Als je vervolgens op een onderwerp klikt krijg je, zo realtime mogelijk, tweets uit die locatie over het betreffende onderwerp te zien. Een hele mooie tool om er snel achter te komen wat er ergens in Nederland , Europa, of waar dan ook leeft. Zo zijn op het moment van schrijven (6 maart 2012, 11.15) onderwerpen als staking en onderwijs zeer veel gebruikt in de regio Amsterdam. Naast het navigeren op de kaart heb je ook de mogelijkheid om een keuze uit de verschillende landen en wereldsteden te maken om te kijken wat daar de trending onderwerpen zijn. En omgedraaid is natuurlijk ook mogelijk. Klik op een trending onderwerp en kom erachter waar daar over gesproken wordt. Een interessante tool die ik waarschijnlijk wel vaak ga gebruiken.

Laat een reactie achter


Login