Onderzoek naar twittergebruik bij de Groninger gemeenten

Iedere gemeente in Groningen twittert. Tenminste ze hebben allemaal een twitteraccount. Afgelopen periode heb ik een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van twitter als communicatiekanaal door de 23 Groninger gemeenten. Van de 23 hebben er 7 minder dan 15 tweets verzonden en 3 hebben nog geen enkele tweet verzonden. Ook het reageren op een aan hen gerichte tweet gaat bij meer dan de helft van de gemeenten fout. Zij laten niks van zich horen…

Ranglijst.

Op basis van de score op 6 verschillende items heb ik een ranglijst opgesteld. Als best twitterende gemeente komt daar de gemeente Marum uit. Op de tweede plaats eindigt Zuidhorn, gevolgd door Groningen op de derde plaats. Aan de onderkant van de ranglijst staan Appingedam (21ste), Ten Boer op plaats 22 en als hekkensluiter Bellingwedde op plaats 23.

Het hele onderzoek is te verkrijgen door een mailtje naar me te sturen of door het contactformulier elders op de site in te vullen.

 

 

Reacties

Geplaatst op
mrt 14, 2012
Geplaatst door
Henk Bakker

Goed dat je zo’n onderzoek doet. Hopelijk stimuleert het de communicatie via Twitter. Ook leuk dat Zuidhorn zo hoog eindigt. Ik denk steeds dat er nog wel een tandje bij kan, maar mag toch ook tevreden zijn met hoe het nu gaat.

Laat een reactie achter


Login