2 twittertools

Mentionmap

Een leuke tool om inzicht te krijgen in je twittercontacten en de contacten die zij weer hebben is http://mentionmapp.com/beta/classic/#

Op deze site kan je je eigen of een ander twitteraccount invullen. Op een mooie grafische manier krijg je inzicht in de leefwereld van deze persoon op twitter. Door op de twitternaam van een van de personen dichtbij je te klikken krijg je vervolgens zijn of haar netwerk met relevante steekwoorden in beeld. Een mooie tool die helaas niet altijd foutloos werkt en waarbij je zo af en toe een paar keer je naam moet invullen voordat je gegevens krijgt. Maar het is de moeite waard.

 

Het twittervogeltje

Het gekwetter op twitter wordt vanaf het begin al uitgebeeld door het twittervogeltje.  Het beestje schijnt overigens Larry te heten.  Of hij ook echt naar de naam luistert is niet bekend. Wel is duidelijk dat het vogeltje mensen uitdaagt tot creatief plak, knip en tekenwerk. Op de site http://tutorials-share.com/2011/09/twitter-artgraphics-inspiration/ zie je een aantal variaties op het thema.Leuk om eens een keertje door te surfen vooral als je van striptekeningen houdt.

Tags:  ,

Laat een reactie achter


Login