Goedkope webcare tools

Webcare, gemakkelijk gezegd het volgen van alles wat er over jou of je bedrijf op internet en social media wordt gezegd en daar vervolgens desgewenst op reageren, wordt steeds professioneler opgezet. Daarmee nemen de kosten navenant toe, tenminste als je de volledige suites van de verschillende aanbieders koopt. Voor de handige mens zijn er echter tal van gratis tools te vinden op het net die je voor webcare kunt inzetten.  Daarbij heb je soms meerdere tools en dashboards nodig maar het geeft je wel een goed beeld van de belangrijkste media. Voor heel veel bedrijven en instellingen leveren deze tools voldoende informatie op. Een mooi overzicht van een aantal tools is te vinden op: http://www.socialbites.nl/2011/08/29/low-or-no-budget-webcare-tools/

Maar bedenk wel, goede webcare heeft meer te maken met houding en klantgerichtheid dan de beschikbaarheid van tools. Het is vooral houding en veel minder vaardigheid.

Tags:  

Laat een reactie achter


Login