Web 2.0 maakt experimenten met medicijnen mogelijk.

Een mooi artikel in de Volkskrant van vrijdag 1 juni. Patiënten met de spierziekte ALS ( die na diagnose binnen een paar jaar dodelijk is) maken zelf een medicijn. Een experiment met het medicijn door de fabrikant leverde goede resultaten op maar het zal nog jaren duren voordat het eventueel op de markt zal verschijnen. Door informatie op sites waar patiënten elkaar ondersteunen lazen veel patiënten over de goede resultaten bij de testgroep. Een jonge ALS patiënt wist vervolgens via patenten en wetenschappelijke literatuur het belangrijkste ingrediënt te achterhalen dat gewoon in de winkel te koop blijkt te zijn en simpel geschikt voor consumptie gemaakt kan worden. Nu gebruiken patiënten wereldwijd hun eigen versie van het medicijn. Een situatie die natuurlijk niet ideaal is maar gezien de haast die de betreffende patiënten hebben (niks doen betekent binnen een paar jaar dood) volledig verklaarbaar is.
Tags:  ,

Laat een reactie achter


Login