Politieke campagnefilms.

De komende periode zal ik een aantal stukjes schrijven over politieke campagnefilms. Als aanloop naar de Amerikaanse presidentverkiezingen en onze eigen tweede kamer verkiezingen. Een reden hiervoor is dat deze filmpjes steeds belangrijker worden en steeds meer via social media verspreid worden. Natuurlijk is vertoning op TV nog steeds het belangrijkste. Echter verspreiding via internet en dan vooral via You tube wordt ook steeds belangrijker. Wat je daar ziet is dat er vervolgens ook een wedloop in parodie├źn ontstaat. In Amerika zijn daar heel mooie voorbeelden van te zien. Een voorbeeld van alweer een tijdje geleden is de film over de Chinese professor. Deze legt uit hoe het oude beschavingen vergaan is. Het originele filmpje: Hetzelfde filmpje maar dan met een alternatieve vertaling gemaakt door een groep die er een volledig andere visie op nahoudt: Het originele filmpje is bijna 400.000 keer bekeken, de parodie 55.000 keer. In dit geval is de parodie natuurlijk heel eenvoudig gemaakt, wat andere ondertitels erbij en klaar. In een volgende bijdrage zal ik wat meer creatief knip, plak en filmwerk laten zien. Als er iemand trouwens nog goede voorbeelden heeft dan houd ik me aanbevolen.
Tags:  , ,

Laat een reactie achter


Login