Politieke campagnefilms 2, Verdonk en parodie.

Rita Verdonk maakte in 2003 als minister voor vreemdelingenzaken en integratie een opvallend debuut in politiek Nederland. Je was voor of tegen haar, meer smaken leken er niet te zijn. De affaire rond Ayaan Hirsi Ali en haar optreden bij de Schipholbrand zijn bekende hoofdpijndossiers geworden. In 2006 ging ze de strijd aan voor de functie van lijsttrekker van de VVD met als grootste concurrent Mark Rutte. Na een niet al te vriendelijke campagne werd uiteindelijk Mar Rutte lijsttrekker. Rita accepteerde het tandenknarsend maar zag haar kans schoon toen bij de tweede kamer verkiezingen niet de lijsttrekker maar zij, als nummer 2, de meeste stemmen kreeg. Vanaf dat moment was het oorlog binnen de VVD totdat ze uit de fractie werd gezet en daarna een eigen partij oprichtte, Trots op Nederland (TON). Voor de verkiezingen van 2010 nam ze het hieronder staand spotje op. Ze was op dat moment al flink in populariteit gedaald en besloot stevig uit de hoek te komen. Op de inhoud is weinig aan te merken, ze brengt haar standpunten over veiligheid, agressie op straat en de regeldruk over. Maar waarom is het op deze knullige manier gemaakt? En waarom moeten al die andere leden, die niemand kent, ineens in beeld. De eerste minuut deugt het script en is de uitvoering heel erg slecht, voor het restant geldt dat ook het script slecht is. Hoewel de spot van Verdonk al bijna als een parodie gezien kan worden is er op internet toch ook nog een echte parodie te vinden. Stukken van het filmpje van Rita met de New Kids eronder en voor de duidelijkheid ook nog even Wilders in beeld. Een boodschap heeft het niet, hier wordt gewoon iemand voor lul gezet en dat wordt goed gedaan.

Laat een reactie achter


Login