Politieke campagnefilms 3, de gemeenteraadsverkiezingen.

3 maart 2010 waren er gemeenteraadsverkiezingen. Bij deze verkiezingen hebben lokale afdelingen van landelijke partijen en veel lokale partijen de kracht van film ontdekt. De kracht ontdekt maar niet altijd ontdekt hoe je een goede film maakt. Ik zal een paar afleveringen van dit blog aan deze lokale verkiezingen besteden. Wat je ziet is dat men vaak veel te veel boodschappen in 1 filmpje kwijt wil. Waar het veel slimmer is om enkele voor jouw partij echt belangrijke speerpunten te noemen verzandt men regelmatig in een veel te lange opsomming waardoor je als kijker al snel niet meer weet wat deze partij nu wil bereiken. Zo wil Gemeente Belangen Hoogeveen wel erg veel zoals uit onderstaand filmpje blijkt, het lijkt wel een verlanglijst voor sinterklaas. Ook korte filmpjes met maar één boodschap komen niet altijd even wervend over. Ik zou naar aanleiding van het spotje van Nieuw Gemeentebelang Sluis absoluut niet de neiging krijgen om op deze partij te stemmen. Sterker nog, ik zou naar de vete die ongetwijfeld aan de totstandkoming van deze, vermoedelijke, afsplitsing van gemeentebelang Sluis gaan zoeken als ik daar had mogen stemmen.

Laat een reactie achter


Login