Politieke campagnefilms, 5 schieten voor stemmen.

De Amerikanen houden van geweren. Ok het is generaliserend maar veel Amerikanen geloven in het recht op zelfbescherming door middel van geweld. Het is dan ook moeilijk om een politicus in Amerika te vinden die zich uitspreekt tegen het bezit van wapens. Politici die zich voorstaan op hun deskundigheid op het gebruik van wapens zijn er daarentegen wel. En dat mis je hier in Nederland weer. Ik zie Arie Slob of Mark Rutte nog geen spotje opnemen waar ze hun kunsten op geweer of pistool tonen. Nu kom je in Nederland natuurlijk ook niet verder dan de schietbaan, jacht op relatief kleine dieren en kleiduivenschieten dus zo verwonderlijk is dat niet. In Amerika zijn dat soort politici weer wel te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande spot van Joe Manchin in het kader van zijn campagne om gouverneur van West Virginia te worden. Sarah Palin is natuurlijk een andere Amerikaanse die er op los schiet. Misschien komt ze in deze serie nog wel voorbij, er bestaan een paar filmpjes op internet waar ze flink aan het schieten is. Overigens gaat de “kill” tijdens een jachtpartij wel erg langzaam bij haar. Een andere Amerikaanse die weet te richten is Pamela Gorman, een kandidate van de Republikeinen voor de 2010 congres verkiezing. Zij schiet in nog geen 50 seconden tientallen kogels af met verschillende geweren en weet er ook nog een duidelijke boodschap in over te brengen. Inderdaad, right on target. Zoals je aan de bijgevoegde teksten kunt zien is dit spotje door haar tegenstanders op internet gezet. Haar eigen campagnestaf heeft hem ook op internet gezet maar de mogelijkheid tot insluiten uitgeschakeld, vandaar deze variant hier.

Laat een reactie achter


Login