Politieke campagnefilms 7, ruzie

In deel 7 van deze serie 2 korte spotjes uit Amerika. De 2010 campagne voor senator van Delaware was een stevige. Chris Coons, democraat kreeg er stevig van langs door Christine O’donnell, republikeinse. Vooral de spotjes van Christine lieten aan duidelijkheid niet de wensen over. De leukste uit de serie vind ik “the Taxman” Hier wordt Chris Coons neergezet als iemand die ervoor gezorgd heeft dat (bijna) alles in Delaware overbelast wordt. En dat is natuurlijk scoren voor eigen publiek als republikein, jij doet dat in ieder geval beter. Sterk is het spotje ook door de dreiging die er in zit, het spotje klopt.

De spotjes van Chris zijn minder negatief, in ieder geval de meeste, die gaan over al het goede dat hij heeft gedaan. In 2 spotjes valt hij Christine O’Donnell aan waarvan ik onderstaande de beste vind. Hier appelleert hij puur aan de angst van veel democraten dat de republikeinen de verkiezingen winnen iets dat zal leiden tot deze nachtmerrie. Happy Halloween.

Laat een reactie achter


Login