Politieke campagnefilms 8, creatief met weinig geld.

Sommige kandidaten hebben wat minder geld dan andere kandidaten. Dan komt het aan op creativiteit. Hoe vertel ik, tegen lage kosten, mijn levensverhaal en breng het toch mooi in beeld? Dat was de vraag die Jeff Barth zichzelf stelde. En tijdens een boswandeling viel het kwartje. De volgende keer een cameraman voor me uit laten lopen, her en der wat attributen neerzetten die het verhaal verduidelijken. Ja, dat moet het wel worden. Eens kijken hoe we het spannend kunnen houden voor de kijker . Natuurlijk, ik kan vertellen dat ik op een struisvogel heb gereden, dat ik Vietnam bewust heb meegemaakt, in het leger zat, dan kunnen we mooi nog iets uit de lucht knallen, mag alleen niks kosten. Het resultaat: een bijna 5 minuten durende boswandeling met hilarische momenten. Ik zou niet op de beste man gaan stemmen maar ik heb wel hardop zitten schateren. LOL

Een andere manier om met weinig geld toch een aansprekend spotje te maken is de camera de huiskamer in te laten komen. Je moet even een nieuwe bank kopen maar ach, die gaat nog jaren mee, de kerstboom was al opgetuigd en geflankeerd door je vrouw en de 2 schatten van dochters maak je de perfecte indruk als familieman. Als je dan ook nog de looks hebt als ideale schoonzoon en je goed uit je woorden komt dan zit je gebeiteld. Waarom krijg ik dan last van maagzuur en duren deze, nog geen 2. minuten een half uur? Iets te zoet wellicht?

Reacties

Geplaatst op
jun 27, 2012
Geplaatst door
Tineke van der Schoor

Leuke film, zoiets kunnen wij ook maken! Ik zie al een mooi stukje dijk en eindeloze groene verte als achtergrond. Een goed GroenLinks verhaal erbij, klaar!
Hoewel die dreigende teksten uit eerdere blog ook mooi zijn, met nog minder middelen te doen.

Geplaatst op
jun 28, 2012
Geplaatst door
Marc Verschuren

Ja, dan lopen we langs fietsen, elektrische auto’s, windmolens, Grutto’s en andere weidevogels, moet een leuk natuur en diervriendelijk spotje worden. En absoluut low budget, we hoeven alleen een camera te kopen.

Laat een reactie achter


Login