Politieke campagnefilms 11, authentiek.

Altijd zo leuk om te lezen. De eerste les van een training “hoe kom ik over in de media en hoe kan ik dat verbeteren?” is altijd dat je jezelf moet zijn, authentiek. Vervolgens krijg je een lijst van zaken die je echt moet laten en een nog grotere lijst met onderwerpen als: “hoe geef ik geen antwoord op vervelende vragen?” Hoe kijk ik zo betrouwbaar mogelijk in de camera?” Hoeveel lager moet mijn stem klinken om meer kiezers te krijgen?” Het antwoord op deze laatste vraag heeft Margaret Thatcher de verkiezingswinst opgeleverd.
Kortom ga er maar vanuit dat bij meerendeel van de politici het “jezelf zijn” vervangen is door “hoe kom ik over alsof ik mezelf ben.” Een paar natuurtalenten en hele goed acteurs uitgezonderd . Op internet is het ook lastig om authentieke voorbeelden te vinden. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij John Hickenlooper. In 2003 voerde deze man campagne voor de functie als burgemeester en onderstaand spotje spreekt mij wel aan. Het spotje was een reactie op commentaar dat hij er wat sjofel bij liep.

Zeven jaar later, in 2010, voert John Hickenlooper campagne voor de functie van gouverneur van Colorado. Daar maakt hij weer gebruikt van eenzelfde humor als tijdens de campagne van 7 jaar daarvoor. Dat doet mij vermoeden dat deze man redelijk authentiek is. Of het klopt? Wie het weet mag het zeggen. Feit is in ieder geval dat hij de verkiezingen heeft gewonnen en dat onderstaande clip daar ongetwijfeld aan toe bijgedragen heeft.

Laat een reactie achter


Login