Politieke campagnefilms 12: de verkiezingen van 12 september.

Vlak voor de vakantie lanceren meer partijen hun verkiezingsspot voor de verkiezingen van 12 september. In deze aflevering de spotjes van de SP en de CU. De ChristenUnie gaat voor de verandering in Nederland. In het spotje CU prominenten en “gewone burgers”. Met, in de lange versie, een campagnelied, gezongen door een koor dat erg aan allerlei live aid achtige nummers doet denken, inclusief kindergezang. Het samenzang gebeuren zal bij de achterban van de CU passen, mij irriteert het echter. In de korte versie van de spot is het campagnelied veel minder prominent aanwezig en komt de boodschap volgens mij beter over. Voor hen die van samenzang houden volgt hier de lange versie Tweede spot in deze aflevering is van de SP. Deze partij heeft een naam op te houden op het gebied van goede spotjes. In deze, snel gesneden spot komt de boodschap van de SP goed over. Beelden die de teksten, waar nodig, versterken snel gesneden en, symbolisch, op het einde Roemer die zijn handtekening zet onder het verkiezingsprogramma. De leider staat pal voor zijn programma. Een degelijke spot waarin ik de humor, een kenmerk dat spotjes van de SP toch vaak dat kleine beetje extra geven, helaas mis. Hopelijk komt dat in de verdere campagne nog goed.
Tags:  , , , ,

Laat een reactie achter


Login