Politieke campagnefilms 13, animatie- en tekenfilms.

Het hoeven natuurlijk niet alleen maar mensen te zijn in beeld. Je kunt ook een verhaal vertellen met tekeningen, kleipoppetjes of legoblokjes. Dat biedt een aantal extra mogelijkheden en leidt soms tot verrassende resultaten. De partij voor de dieren is één van de partijen die meerdere tekenfilms gemaakt of geadopteerd heeft. Daarbij richten ze zich niet per definitie op de Nederlandse kiezer getuige de titel “cows with guns” De kracht van de film zit hem in de humor gecombineerd met het aanstekelijke deuntje. Een topper in zijn genre die overigens niet dor de partij van de dieren bedacht is. Het origineel, zonder Marianne Thieme aan het eind, is ook internet te vinden en is al en paar miljoen keer bekeken :

GroenLinks is een andere partij die regelmatig gebruik maakt van animatie. Ze hebben een paar jaar geleden een prijsvraag uitgeschreven voor een verkiezingsspot waar en aantal leuke inzendingen op kwam. De spot die het uiteindelijk werd zal ik binnenkort in een andere bijdrage op dit blog plaatsen, hier nu een andere.

Laat een reactie achter


Login