Politieke campagnefilms 14, bangmakerij.

Een vliegtuig landt, de naam van de maatschappij doet aan exotische gebieden denken. Geert Wilders start met gedragen stem: “elke dag landen er nieuwe vliegtuigen vol met gelukzoekers.” “Het probleem van de massa immigratie” “volkswijken worden volledig geïslamiseerd” Wie zou er niet bang van worden? Zet er nog een neurotisch muziekje onder en effect verzekerd. De PVV heeft een duidelijke boodschap en brengt deze op een niet mis te verstane wijze over. Beeld, muziek en tekst versterken elkaar en als je er gevoelig voor bent dan zal de boodschap ongetwijfeld aankomen. Natuurlijk roept de PVV reacties op. Het was dan ook te verwachten dat er een parodie op bovenstaande spot van de PVV verscheen. Wat voor middel kies je om de PVV aan te pakken? Ga je er hard tegenin, ontken je de gepresenteerde beelden, zoek je de nuance op of ga je voor de overdrijving? De makers van onderstaande spot kiezen voor de overdrijving. Een Pseudo Geert Wilders maakt het allemaal nog veel erger. De bedoeling komt over maar de uitvoering had een stuk beter gekund. Dit zijn de momenten dat ik Koot en Bie heel erg mis. We zullen helaas nooit weten wat zij er van hadden kunnen maken.

Laat een reactie achter


Login