Politieke campagnefilms 15, bloemen en nucleaire dreiging.

Amerika is het land dat bij politieke campagnes vaak als voorbeeld wordt gesteld. En dan meestal als voorbeeld van alles wat veel te ver gaat. In de praktijk gaat dit al lang niet meer op, ook in Nederland gebeuren dingen die niet getuigen van veel fatsoen. Het gaat vaak net iets minder ver, of minder persoonlijk dan in Amerika doordat we een coalitie land zijn. Als wij twee grote partijen hadden die elkaar de meerderheid betwisten dan zouden we zeker zo hard zijn als in Amerika. Helemaal als we ook nog gekozen burgemeesters zouden hebben. Ruim 400 campagnes extra, lijkt mij wel leuk. In deze aflevering 2 Amerikaanse spotjes. De eerste is van Colleen Callahan. Zij laat een klein meisje met bloem aftellen, een telling die verandert in het aftellen voor een nucleaire aanval. De achtergrond van deze spot? Haar concurrent wil nucleaire wapens aan Taiwan verkopen. Maar hebben we dat aftellen niet al wat eerder gezien. Goed, de bloem was wat minder mooi, het filmpje in zwartwit en de nucleaire explosie indrukwekkend. We moeten een tijdje terug in de tijd maar in een spot van Lyndon Johnson werd dezelfde truc al uitgehaald. Let vooral op het verkeerd tellen van het meisje, vertederend.

Laat een reactie achter


Login