Politieke campagnefilms 16, slimme ondernemers.

Er zijn slimme ondernemers die een concept bedenken en dat verschillende malen verkopen. Maakt niet uit, zolang je dat in verschillende gemeenten doet merkt niemand het, toch? Bij mijn speurtocht op you tube kwam ik op een gegeven moment uit op een campagnefilm van Gemeentebelangen Tjittjerkstradeel. Het begint met een stemhokje dat ergens opgebouwd wordt in de weilanden, vervolgens loeiende koeien en daarna begint het verhaal. Een associatie die wel te maken valt, het platteland van Friesland, koeien, ja daar zit wat in. Tegen het eind van de film wordt het stemhokje opgebouwd op een plein en er komen mensen stemmen, het einde is het geluid van een loeiende koe. Kijk zelf maar, een leuk filmpje. Wat verder zoekend kom ik uit bij de stadspartij Arnhem. Het filmpje begint met een stemhokje ergens op het platteland, vervolgens loeiende koeien. Beelden die ik, en ik heb er 5 jaar gewoond, niet direct met de stad Arnhem associeer. Vervolgens volgt het filmpje bijna hetzelfde script als in Tjittjerkstradeel inclusief het koeiengeloei aan het einde. En met even doorspeuren kwam ik hetzelfde concept onder andere tegen bij een filmpje van de SP in Hoorn en Trots op Nederland in Twenterand. Een ondernemend persoon deze producent waarbij ik me alleen nog maar afvraag waarom elke keer dat geloei van die koe op het einde.

Laat een reactie achter


Login