Politieke campagnefilms 18, sentimenteel op zijn Amerikaans.

Het gezin doet het goed in de politiek. Vooral bij christelijke politici (en dat zijn ze in Amerika allemaal) speelt het gezin een grote rol in de campagne. Je ziet bijna alle kandidaten volledig omringd door de grote familie. Families die bij sommige Republikeinse kandidaten wel erg uitgebreid zijn. En natuurlijk de partner. Waarom is zij gevallen voor hem en waarom moet het volk hem kiezen? Een spotje uit deze serie is deze uit 1993, waarin mevrouw Giuliani haar man aanprijst als burgemeester. Sentimenteel kan een spot natuurlijk ook zijn met kinderen of met slachtoffers van een ramp of een andere ingrijpende gebeurtenis. Persoonlijk vind ik het te klef voor woorden en vermoed ik een uitgebreide voorafgaande zoektocht om onderstaande clip tot stand te brengen maar ja, ik ben nu eenmaal een achterdochtige, kritische Nederlander. Maar voor de willekeurige supporter van George W Bush is dit spotje natuurlijk recht in de roos en het hart.

Laat een reactie achter


Login