Politieke campagnefilms 20, creativiteit.

Soms kom je tijdens het zoeken naar filmpjes een pareltje tegen. Zo vond ik de slapstickfilm van de SP Nijmegen over het posters plakken schitterend. Een ander juweeltjes is de uitleg van het logo van GemeenteBelangen Heerenveen. Even de link naar Asterix en Obelix (een klein deel van het land houdt stand met gezond verstand) en dan heel mooi het logo. Het duurt nog geen minuut maar de boodschap is duidelijk. “Zo kan het ook” zou ik naar een aantal andere partijen willen roepen. Een andere creatieve uitdaging is natuurlijk het lied. Waarom niet de belangrijkste punten uit je programma op muziek zetten en daar een clipje van maken. Er zijn voorbeelden die niet beter zijn dan de bijdrage van de collega’s of familie op de bruiloft (deze zal ik jullie besparen, maar komen misschien later in deze reeks nog aan bod). Een redelijk zuivere en tekstueel redelijk lopend lied wordt gezongen door de Stadspartij Groningen. Helaas ziet het er wel heel erg saai uit, nauwelijks beweging bij de artiesten en een enkele camera positie maken het niet tot een flitsend gebeuren. Een beetje een saaie club, dat is de uitstraling die de clip heeft maar die ze vast niet beoogd hebben. Maar toch een voldoende door het tonen van lef.

Laat een reactie achter


Login