Politieke campagnefilms 22, links in Nederland

In de aanloop naar de provinciale verkiezingen van 2011 somde de PVDA in een korte spot nog even de drie belangrijkste zaken op die in 2010 fout gingen. Een mooi gemaakte spot, geen voice over, gewoon een dreigend deuntje en wat achtergrond geluiden. De boodschap is helder en komt heel duidelijk over. Wat mij betreft maken ze nu nog even snel een actuele versie. Humor en politiek is soms een wat ongelukkige combinatie. Vaak wordt het wat te ver gezocht en dan krijgt het net een verkeerde toon. De SP is er in het volgend spotje in geslaagd om humor te gebruiken in een ledenwerfcampagne. De titel is intrigerend maar wordt volledig waargemaakt, “Bij Rutte op tafel”. Maar of een premie van een peper en zout stel de gadget voor nieuwe leden moet zijn daar twijfel ik aan. Wel knap gebruik gemaakt van de S en de P.

Laat een reactie achter


Login