Politieke campagnefilms 23, op weg naar 12 september.

De verkiezingen voor de tweede kamer beginnen te naderen. Dus komen de spotjes ook los. Op de regionale tv roept Wilders alweer dat we uit Europa moeten. Naar welk ander werelddeel we verhuizen zegt hij er niet bij. Ook GroenLinks heeft haar spot gepresenteerd. Vergroening van de economie wordt uitgebeeld door een kijkje bij onze, veel beter presterende, oosterburen gevolgd door een oproep om een vijftal beloftes op internet te bekijken. Het eerste stukje van de film is goed gedaan, de oproep van Jolande Sap en dan de verwijzing naar de site vind ik slecht. Plak die gewoon direct achter het eerste stuk. Ook Nederland kan dit bereiken als…. Een gemiste kans voor GroenLinks. Nieuwkomers hebben het altijd wat moeilijker in de campagnes.Als je dan Hero Brinkman als boegbeeld hebt dan plaats je hem natuurlijk voor de camera. Een bekend gezicht. Maar het filmpje zelf is traag. Hero gaat uitleggen wat de VVD en de SP fout doen. Vervolgens komt hij met een aantal speerpunten van het DPK die zo saai gebracht worden dat mijn aandacht al weg is. Onduidelijk is mij ook op wie het DPK zich nou richt. Op de ontevreden VVD stemmer of op de proteststemmer die voor de SP gaat? Op beide lijkt me in ieder geval niet logisch. Mijn voorspelling: het DPK nul zetels.

Laat een reactie achter


Login