Politieke campagnefilms 25, hoe verhoog ik de opkomst?

Een punt van zorg is altijd weer de hoogte van het opkomstpercentage. Een laag percentage vindt men niet prettig dat kan afbreuk doen aan de legitimiteit van de mensen die uiteindelijk gekozen worden. Als maar de helft of zelfs nog minder opkomt wat is dan je achterban nou helemaal? Sinds jaar en dag worden kiezers daarom gelokt met zeer ruime openingstijden (van 7.30 tot en met 21.00 uur) en met saaie spotjes die je oproepen van de stem gebruik te maken. Het weer heel brave spotje voor dit jaar zie je hieronder. Spotjes om op te roepen om te gaan stemmen hoeven niet per definitie saai te zijn. Zo is er een spotje gemaakt voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 2009. Motto “There is always time to vote”. Het spotje is compleet over de top maar of de combinatie van horror en humor voor iedereen goed werkt waag ik te betwijfelen.

Laat een reactie achter


Login