Politieke campagnefilms 26, splinters in Nederland.

Aan iedere landelijke verkiezingen doen partijen mee waar je nog nooit van gehoord hebt of waarvan je niet wist dat ze bestaan. De mensen achter deze partijen investeren tijd en geld en weten meestal vooraf dat het resultaat een paar duizend stemmen zal zijn, ruim te weinig voor een kamerzetel. Uitzonderingen op deze regel zijn er in het verleden natuurlijk geweest. Zo heeft de SP jaren vruchteloos aan tweede kamer verkiezingen meegedaan en hebben ouderenpartijen en, recentelijk, de Partij voor de dieren aangetoond dat het soms wel kan. Aan dat gegeven, naast een dosis eigen gelijk, danken partijen als de SOPN hun bestaansrecht. Het spotje van deze partij staat hieronder en ik ben bang dat ze toch echt een splinter blijven, het gaat mij in ieder geval boven mijn pet. Een andere splinter is de libertarische partij. Een partij die zoveel mogelijk regels wil afschaffen en denkt dat het afschaffen van de inkomstenbelasting tot een beter Nederland leidt. Het is een partij die mij niet aanspreekt maar het spotje vind ik wel goed gemaakt. Ik denk dat er op het partijbureau gejuich opging toen het lijstnummer bekend werd. Lijst 14. 14, dat is toch het nummer van dat bekende orakel, daarvoor voetballer? En er is toch wel iemand te vinden die die stem kan nadoen? Dan schrijven we een mooi verhaaltje waarin we op onnavolgbare wijze zaken gaan koppelen. Het resultaat mag er wezen.
Tags:  , ,

Laat een reactie achter


Login