Politieke campagnefilms 28, hoe werkt het stemmen en het tellen?

Rondom de verkiezingen wordt ook een heleboel informatie verspreid over het stemmen. Hoe kan er gestemd worden, wat gebeurt er allemaal na het stemmen, hoe gaat het verder. Prodemos is een organisatie die onder andere via filmpjes uitlegt hoe de politiek in Nederland werkt. Een must voor iedereen die geen flauw idee heeft wat er allemaal plaats vindt in Den Haag. Woensdag 12 september om 21.00 is het dan zover. De stembureaus sluiten en de stemmen moeten geteld worden. En dat is een flinke klus doordat we niet meer per computer mogen stemmen. Dat was één knop en vervolgens werd er een keurig bonnetje uitgeprint met daarop de uitslag. Nu is het een proces waarvoor zelfs een uitgebreide film gemaakt is.

Laat een reactie achter


Login