Twtrland, een site voor een snel overzicht van een twitteraccount

Een leuke tool om snel een beeld te krijgen van een twitteraccount is de site twtrland.com. Op deze site kan je de naam van een willekeurig twitteraccount invullen en, afhankelijk of het account al vaker ingevuld is verschijnen binnen een halve tot 2 minuten de gegevens. Je kunt zien sinds wanneer het account actief is, hoeveel tweets er verzonden zijn, hoeveel dat er gemiddeld per dag zijn en hoe vaak tweets door anderen geretweet zijn.

In 1 oogopslag een mooi overzicht dat ook nog eens aangevuld worden met een aantal tweets, de zogenaamde famous words en een aantal links die in de verschillende tweets zaten.. Maar er valt nog meer te zien. Je kunt ook het aantal volgers en het aantal gevolgden zien. Van de topvolgers (geen flauw idee op basis waarvan men dat predicaat krijgt) wordt ook de avatar getoond en kan je doorklikken naar het bijbehorende twitteraccount.

 Rechts boven staat dan nog in een taartpunt grafiek een analyse van de tweets op basis van het soort. Was het alleen tekst, zat er een foto bij, was er een linkje in geplakt of zijn het vooral retweets of antwoorden? Zo zie je heel snel hoe iemand met twitter omgaat. Een echter aanrader deze site.

Laat een reactie achter


Login