Mooie tool voor twitter analyse

Er zijn talrijke tools op de markt om twitterverkeer te analyseren. Een van de tools die ik heel prettig vind werken is http://www.twitonomy.com/auth.php Deze tool, die nog in de beta versie draait geeft heel snel een overzicht van al je tweets. Of van de tweets van iemand anders, je kunt onder de tab profile ook de twitternaam van iemand anders invullen. Met 1 klik kan je vervolgens al de tweets naar een excellbestand downloaden waar je je eigen analyses er op los kunt laten.

Ook krijg je het (gebruikelijke) statusoverzicht te zien met de hoeveelheid tweets gemiddeld per dag, hoeveel links, mentions en retweets er door jou getweet worden. Onder de tab mentions en retweets wordt het pas echt leuk. Als je in kaart wilt brengen wie jouw boodschap het meest doorstuurt of door wie je het meest genoemd wordt in een tweet krijg je de gegevens op een presenteerblaadje aangereikt. Ideaal als je je partners in kaart wilt brengen en wilt kijken welke tweets bij wie het beste aanslaan.

Onder de tabs volgers en volgenden kan je zien hoe actief deze zijn en hoeveel volgers\gevolgden zij hebben. Ik vind deze tab minder interessant maar het maakt deze tol wel weer erg compleet. Absoluut een goed hulpmiddel bij de analyse van je twitterverkeer.

Laat een reactie achter


Login