Getwitter in de Groningse gemeenten

In november heb ik, voor de tweede keer dit jaar, een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van twitter door de Groningse gemeenten. Naast een herhaling van het kwantitatieve onderzoek van de vorige keer heb ik in dit onderzoek ook naar een aantal kwalitatieve aspecten gekeken. De resultaten zijn al eerder gepresenteerd tijdens het OIF2012 in Groningen.

Ranglijst.

Net als tijdens het vorig onderzoek heb ik de gemeenten gerangschikt op basis van 6 onderwerpen waarop gescoord kon worden. Grote winnaar, van plaats 9 in februari naar plaats 1 in november is de gemeente Grootegast. De nummer 1 van de vorige keer, Marum, deelt nu de tweede plaats met de stad Groningen.

 

Opvallende zaken.

  • In 8 maanden tijd is het aantal mensen dat een account van 1 van de Groningse gemeenten volgt met 94% gestegen.
  • 6 van de 19 gemeenten reageren niet op een directe vraag. 8 van de 19 reageren daarentegen binnen een uur.
  • het effect van het twitteren kan door simpele zaken als boodschappen herhalen en sneller reageren eenvoudig vergroot worden.

 

Het hele onderzoek is hier te lezen

 

Laat een reactie achter


Login