Storify, een verrassend leuke tool.

Een tool die ik al een tijdje kende is Storify. Dacht te kennen want ik had er wel eens een leuk twitterverhaal over een paar onderwerpen gelezen. Vandaag ben ik er eens dieper in gedoken en ik moet zeggen dat de tool veel leuker is dan dat ik dacht. Daarnaast ook nog eens uitermate gebruikersvriendelijk. In storify kan je (beeld)verhalen vertellen gebruik makend van bronnen als twitter, facebook, you tube, flickr, instagram en google.

Het werk heel eenvoudig, je bedenkt over welk onderwerp je informatie bij elkaar wilt verzamelen en gaat op dat onderwerp, bijvoorbeeld het Hoogeland, zoeken. Klikken op een zoekresultaat en deze meeslepen naar de plaats in je verhaal waar je het betreffende item wil  plaatsen. Eventueel kan je er ook nog een eigen tekst aan toevoegen. Op deze manier krijg je snel een mooie verzameling teksten foto’s en video’s over je onderwerp bij elkaar. Eenmaal tevreden kan je je verhaal eenvoudig publiceren en kan je, via de sociale media die je zelf gebruikt, de wereld op de hoogte stellen. Of de link natuurlijk op je blog zetten: http://storify.com/marcdenandel/het-hoogeland-en-het-lauwersmeergebied

Laat een reactie achter


Login