Twee voorbeelden van creatief social media gebruik.

Waar wil ik niet zijn. Er worden heel veel apps gemaakt die werken op basis van de plaats waar je bent. Even inloggen bij foursquare om te laten zien waar je bent. Files worden berekend op basis van het aantal mobieltjes op de snelweg en de weg kwijtraken is eigenlijk onmogelijk als je een smartphone en dekking hebt. Vaak zijn dit soort applicaties gericht op het zo populair mogelijk maken van een locatie. Maar dat betekent dat je ook andersom kunt denken en dus kunt laten zien op welke plek het heerlijk rustig is. Waar kan ik een boswandeling maken zonder mensen te zien? Of, waar kan ik even de stad in voor een boodschap zonder in de winkelende menigte terecht te komen? Voor deze laatste vraag is in Amsterdam een app ontwikkeld. De makers stellen deze in onderstaand filmpje voor. Wat mij betreft een initiatief dat navolging verdient. Een leuke buur. Een andere leuke toepassing is om je buurman of buurvrouw op een lange vliegreis tijdens het boeken uit te kiezen. Op basis van de verschillende sociale netwerken waarin aanstaande passagiers van alles over zich zelf vertellen is de KLM vorig jaar op 2 vluchten gestart met deze mogelijkheid. Kijk bij het bestellen even naar wat andere mensen twitteren of wat ze op facebook over zich zelf vertellen en je kunt naast een supporter van dezelfde voetbalclub gaan zitten of naast die persoon die zwijgzaamheid als belangrijkste karaktertrek heeft aan gegeven. Of het initiatief nog steeds loopt weet ik niet maar het lijkt me een idee met potentie.

Laat een reactie achter


Login