Onderzoek naar gebruik twitter in de provinciehoofdsteden.

Aflopen week heb ik een onderzoek gedaan naar hoe provinciehoofdsteden twitter gebruiken in de communicatie met de burger. Aanleiding om er in te duiken was het feit dat ik er achter kwam dat Groningen van de provinciehoofdsteden het laagste aantal volgers heeft. Ik vroeg me af of die lage score ook op meerdere aspecten zou gelden.

Den Haag en Utrecht zijn de provinciehoofdsteden met de meeste tweets en volgers. Maar als je kijkt naar berichten die geretweet worden scoort Leeuwarden weer goed. Kijk je naar hoe actief de volgers op twitter zijn dan scoort Groningen hoog. Wel geldt voor alle steden, behalve Leeuwarden, dat men weinig andere twittteraccounts volgt en geen van de steden maakt erg actief gebruik van lijsten.

Download hier het rapport provinciehoofdsteden op twitter.

Reacties

Geplaatst op
sep 25, 2013
Geplaatst door
Johan de Jong

Hallo Marco Verschuren,

Dank voor je rapport. Zien hoe andere gemeenten het doen worden wij ook weer weer beter van. Je opmerking dat Leeuwarden bij Twitter geen lijsten gebruikt klopt echter niet. We hanteren al tijden lijsten met journalisten, raadsleden en de volgers van het project Twitterfiets. https://twitter.com/Gemeente_Lwd/lists

Met vriendelijke groet,

Johan de Jong
Communicatie Leeuwarden

Laat een reactie achter


Login