wil je een keer een goede daad doen….

Het komt weleens voor dat ik me erger aan een website. Het gebeurde laatst weer. Ik kreeg een mailtje van de gemeentelijke duurzaamheidsindex met daarin een link naar de site. Vervolgens kom ik op een pagina waar ik uit een lijst van ruim 400 namen mijn eigen gemeente moet zoeken, daarna krijg ik een spinnenweb in beeld zonder tooltips, toelichting of mogelijkheid door te klikken, ik kan niet zien op welke plek op de ranglijst mijn gemeente staat, kortom aan de pagina waar ik naartoe gestuurd was had ik weinig. Wel staat er navigatie aan de bovenkant maar ik irriteer me op dat moment aan het gebrek aan functionaliteit. Dus ik stuur in die irritatie (goed, niet slim maar ik vind het jammer dat het in mijn ogen zo slecht is) de onderstaande tekst:

Ls,

Ik heb op jullie pagina gekeken (de index waar ik terecht kwam via een mail van jullie) naar een paar gemeenten en ben geschrokken van het zeer matige niveau van gebruik van de mogelijkheden van de moderne techniek. Ten eerst moet ik een gemeente uit een lijst van ruim 400 zoeken. Meestal worden dat soort tabellen ondersteund door te zoeken op de eerste letter(s) die je intypt. Vervolgens krijg ik enkel een spinnenweb grafiek te zien. Geen tooltips, onmogelijk om waarden te zien, geen positie op de ranglijst, niet mogelijk om door te klikken geen toelichting. Blijkbaar zit al die informatie verborgen achter de navigatie aan de bovenkant van de pagina maar wat is dan de meerwaarde van de link in de mail? Zeer teleurstellend zeker gekoppeld aan de tekst in de pagina: “Zoek hieronder uw eigen gemeente en zie in een oogopslag hoe duurzaam uw gemeente is, aan de hand van 16 indicatoren die het brede veld van duurzaamheid omvatten: “ Ik kan hieraan echt niet zien hoe duurzaam we zijn en hoop van harte dat jullie de site gaan verbeteren wat dit komt op mij als redelijk amateuristisch geklungel over. Met vriendelijke groet, Marc Verschuren.

Nette mail maar wel hard geformuleerd. Een dag later volgt de reactie:

Goedemiddag meneer Verschuren,

Dank voor uw reactie en opmerkingen. Het is maar goed dat er mensen zoals u zijn die bereid en in staat zijn om mensen die achterblijven in de vaart der volkeren, bij de hand te nemen. Veel dank daarvoor. Hartelijke groet

Niet alleen heeft deze club niet optimaal gebruik gemaakt van een aantal mogelijkheden die het internet biedt, ook blinkt zij niet uit in ontvankelijkheid voor kritiek om het maar zacht te zeggen. Mijn antwoord, en daarmee vermoed ik de laatste interactie tussen deze club en mij:

Geachte heer,

Blijkbaar is naast een abominabel gebruik van internet cynisme uw 2e handelsmerk. Jammer, ik bedoelde mijn opmerkingen oprecht en het was uiting van een irritatie mijnerzijds om te zien dat een in potentie goede actie de nek om wordt gedraaid door amateurisme. Uw reactie geeft echter aan dat ik water naar zee aan het dragen was. Ik wens u veel succes in uw verdere bezigheden aangaande duurzaamheid en hoop dat uw cynisme in de loop der jaren wat zal verzachten. Met vriendelijke groet, Marc Verschuren

Reacties

Geplaatst op
jan 22, 2014
Geplaatst door
Hans van Reijswoud

Er zijn altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en dan tot de ontdekking komen dat er veel betere plaatsen zijn, waarbij je bijvoorbeeld niet met je nek stijf omhoog, nog nét niets ziet. Typisch geval van “heitje voor een karweitje”, dunk me,

Laat een reactie achter


Login